Stadsakker

Educatie

Een bezoek aan de StadsAkker met je groep kinderen? Dat kan. Boer Wannes leidt jullie graag rond. Tussen de groenten leer je waarom seizoensgroenten, lokaal en ecologisch geteeld, gezond zijn voor jezelf en voor ons leefmilieu. Maar er is meer.

We ontwikkelden vijf thematische boxen voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Hiermee kan je als begeleider aan de slag op de StadsAkker. Elke box bevat fiches waarin de activiteiten worden beschreven en het nodige spelmateriaal. Je kiest zelf welke activiteiten je met je groep doet.  

Hieronder zie je het overzicht van alle box-activiteiten. Klik op een afbeelding en vind de downloadbare fiche van de activiteit.

Hoe werkt het?

Je vraagt een bezoek voor je klas aan via info@stadsakker.be. Bij voorkeur plannen we dit in september/oktober. Als het regent, kunnen we in de serre terecht.

Je kan kiezen voor alleen de rondleiding van boer Wannes, of deze combineren met de activiteiten uit één of meer thema-boxen. Vermeld je keuze van de boxen bij reservatie. De box-activiteiten begeleid je zelf. Je kan de activiteiten voorbereiden met de downloadbare fiches.  

Boer Wannes leidt jullie rond op de StadsAkker. Hij vertelt, toont, en laat de kinderen proeven en meewerken op het veld. Hij geeft je de boxen en het nodige materiaal (bv. groenten). 

Kostprijs

Een rondleiding kost 1 €/kind. Voor de box-activiteiten betaal je bijkomend 1 €/kind*. Met een combinatie van beide vul je een halve tot een hele dag. Voorzie een begeleider per 15 kinderen. 

*Je mag een of meer boxen gebruiken.