Interesse om mee te oogsten?

Blijf op de hoogte van onze activiteiten!

STEEK MEE DE SPADE IN DE GROND

VANAF 24/05 ELKE WOENSDAG TUSSEN 14U EN 16U

Het onderhouden van de akker en de opstart van de teelt vraagt heel wat werk. Wie stadsboer Wannes wil helpen, is welkom op de open werkdagen vanaf 24 mei elke woensdag tussen 14u en 16u of na een seintje via info@stadsakker.be. Ook niet oogsters zijn meer dan welkom!

Waarom gezonde voeding?

INFOSESSIE, DONDERDAG 9 november, 9u30-11u30

Diëtiste Colette Barlé geeft uitleg! Gezond eten: iedereen lijkt ermee bezig te zijn. Maar wat s gezonde voeding? Waarop moet ik letten als ik naar de winkel ga? Hoe kook ik gezonder? Hoe ziet een gezond ontbijt eruit? Tijdens deze gratis infosessie kom je er meer over te weten. Nadien kan je vrijblijvend een bezoek brengen aan de StadsAkker. Inschrijven via info@wgcvierkappes.be of 016 78 17 40    
De infosessie is een organisatie van Wijkgezondheidscentrum Vierkappes en RISO Vlaams-Brabant
       
      

Plaatsbezoek Parckfarm en Récup Kitchen

BEZOEK, Zondag 12 november, 13u-18u

Met zoveel mogelijk mensen willen we vorm geven aan de toekomst van de StadsAkker. Aan de hand van plaatsbezoeken, denkavonden en overlegmomenten stellen we onze prioriteiten samen en geven we beetje bij beetje vorm aan een nieuwe ontmoetingsplek op het veld. In oktober brachten we een bezoek aan BoerEnCompagnie en was er een denk- en droomavond. Tijd voor een volgend praktijkbezoek! Ditmaal trekken we naar Brussel. Op zondag 12 november bezoeken we Parckfarm vlakbij Tour & Taxis. Een bruisende plek met een leemoven, een ontmoetingsplaats met keukentje, moestuintjes, een gemeenschappelijk gerunde kippenren, een groentenmarkt en zoveel meer. De plek wordt bovendien gerund door vrijwilligers. Daarnaast ontmoeten we de mensen achter Récup Kitchen. Kortom, heel wat inspirerende denkpistes om mee te nemen in de ontwikkeling van de StadsAkker. Wie komt mee? Schrijf je voor dit gratis bezoek in via info@stadsakker.be. We spreken om 13u af in Tienen en trekken dan met de trein richting Brussel. Na je inschrijving volgt extra info over de praktische regelingen.  

PIZZA OP DEN AKKER

SAMEN KOKEN & ONTMOETING, maandag 20 november, vanaf 18u

Een nieuw ontmoetingsmoment op de akker! Ditmaal trotseren we weer en wind voor 'Pizza op den Akker'. We zorgen voor een mobiele oven om samen heerlijke vegetarische pizza te maken. Dat wordt smullen! Afspraak vanaf 18u (later aansluiten kan uiteraard). We werken met vrije bijdrage. Hulp, recepten en ingrediënten zijn meer dan welkom. Geef een seintje via info@stadsakker.be of en met hoeveel mensen je aanwezig zal zijn. Vanaf 20u koppelen we onze bevindingen van enkele plaatsbezoeken en denkavonden terug. Je komt er meer te weten over onze toekomstplannen en je kan mee beslissen waar de akker als oogst- en ontmoetingsplek naartoe moet.